Helen Grace-serien

Helen Grace-serien

Matthew Arlidge er født og opvokset i London. Han har studeret engelsk litteratur på universitetet i Cambridge og film- og tv-produktion i Bristol. Arlidge har arbejdet inden for tv-produktion de sidste femten år. Han var den bedst sælgende krimidebutant i Storbritannien i 2014 med ”Okker gokker” og er blevet udgivet i over 30 lande.


Matthew Arlidge – Okker gokker (Helen Grace 1)

DK Okker Gokker 500px Web BogportalenEn pige dukker op fra skoven og er kun lige akkurat i live. Hendes historie er helt umulig at tro på, men den er sand, helt ned til hver eneste frygtelige detalje.
Nogle dage efter bliver endnu et undvegen offer fundet, og man begynder at kunne se et mønster. Ofre bliver bortført i par, indespærret og derefter udsat for et forfærdeligt valg: dræb, eller bliv dræbt.
Vil du helst miste livet, eller miste forstanden?
Kriminalassistent Helen Grace har konfronteret sine egne dæmoner på sin vej til toppen. Da hun indleder efterforskningen for at finde dette usete monster, finder hun ud af, at det måske er de overlevende ofre, der som levende visitkort kan være nøglen til at opklare sagen.
Og medmindre hun lykkes med det, vil flere uskyldige ofre dø.

 

 

 


Matthew Arlidge – Bro bro brille (Helen Grace 2)

DK BroBroBrille 1400pxLiget af en mand bliver fundet i et forladt hus. Hans hjerte er blevet fjernet og sendt til hans kone og børn.
Han er det første offer, og kriminalassistent Helen Grace ved, at han ikke vil blive det sidste. Men hvorfor skulle en lykkeligt gift man befinde sig så langt fra sit hjem i nattens mulm og mørke?
Medierne kalder det for en omvendt Jack the Ripper: en seriemorder der jagter familiefædre, der lever skjulte dobbeltliv.
Helen kan fornemme raseriet bag mordene. Men hvad hun umuligt kan forudse, er hvor lunefuld denne morder er, eller hvad der venter hende for enden af forfølgelsen.

 

 

 

 


Matthew Arlidge – Dukkehuset (Helen Grace 3)

DK Dukkehuset Forside LYSEn ung kvinde vågner op i en kold, mørk kælder uden nogen anelse om, hvordan hun kom derned, eller hvem hendes kidnapper er. Således begynder hendes værste mareridt.
I nærheden bliver liget af en anden ung kvinde opdaget, hvor hun er blevet begravet på en afsidesliggende strand. Men den døde pige blev aldrig meldt savnet – hendes fremmedgjorte familie havde modtaget regelmæssige beskeder fra hende igennem årene. Nogen har holdt hende i live hinsides graven.
For kommissær Helen Grace er det et skræmmende bevis på, at hun leder efter en monster, som ikke kun er forskruet, men som også er intelligent og opfindsom – et rovdyr, som har slået ihjel før.
Og mens Helen kæmper med at forstå morderens motiv, begynder hun at indse, at hun er i et desperat kapløb mod tiden.

 

 


Matthew Arlidge – Tampen brænder (Helen Grace 4)

DK Tampen BraenderMidt om natten lyser himlen over byen op af tre voldsomme ildebrande. Det er ikke bare et tragisk sammentræf. For kommissær Helen Grace varsler flammerne mødet med en ondskab uden fortilfælde.
Seks brande inden for et døgn. To omkomne. Adskillige tilskadekomne. Det er, som om nogen ønsker at brænde byen ned til grunden … Det står hurtigt klart, at det ikke drejer sig om en pyroman, der får et sygt kick ud af ilden, men noget langt mere uhyggeligt. Men hvordan blev ofrene udvalgt? Og hvem bliver den næste?
Hele byen er i højeste alarmberedskab, og Helen og hendes folk må minutiøst gennemgå de udbrændte rester på jagt efter brandstifteren, hvis trang til ild lægger menneskers liv i aske.
Et enkelt fejltrin kan betyde afslutningen på Helens karriere – og på flere menneskeliv. Mens presset stiger, og flere bygninger står i brand, truer Helens egne dunkle drifter med at fortære hende …

 


Matthew Arlidge – Kongens efterfølger (Helen Grace 5)

DK Kongens Efterfolger Forside 1400x2100NYKommissær Helen Grace har oplevet mange tragedier i sit liv, men da der bliver fundet et lig i en S/M-natklub i Southampton, kommer døden pludselig alt for tæt på. Helen skjuler sin personlige forbindelse til offeret – og et dobbeltliv, der bør hemmeligholdes for enhver pris. Hun bliver som besat og sætter sine folk på arbejde i døgndrift for at efterforske hvert et spor.
Da morderen slår til igen, slider det ikke kun hårdt på Helen, men også på hendes medarbejdere. Bølgerne går højt på stationen, venskaber kommer under pres, og Helen står over for et umuligt valg. Skal hun bekende kulør og miste kontrollen over sagen? Eller skal hun dække over sine mørkeste hemmeligheder og risikere at blive fanget i spindet?
Uanset hvad hun gør, holder morderen ikke inde, før sandheden bliver afsløret: Der findes en skæbne være end døden…

 

 

 


Matthew Arlidge – Dåseskjul (Helen Grace 6)

DK Daaseskjul Forside 14x21Låst inde. Jaget vildt. Sat fast for et mord, hun ikke har begået…
Som en af de mest højprofilerede indsatte i Holloway-fængslet kan Helen Grace ikke gemme sig. Hun har fået mange fjender i løbet af sin karriere, og nogle af dem sidder bag tremmer inden for de selv samme mure. Da en af Helens medfanger bliver fundet skamferet og myrdet i sin aflåste celle, står det klart, at morderen er en indefra.
Uret tikker for Helen, mens hun kæmper for at afsløre den person, der forsøger at få hende dømt på falske beviser, og mens antallet af døde i fængslet stadig stiger. Helen må trække på alle sine evner og instinkter for at fange seriemorderen og afdække sandheden, før morderen når frem til hende.

 

 

 


Matthew Arlidge – Elsker, elsker ikke (Helen Grace 7)

DK Elsker Elsker Ikke Forside 30x45px.psdLiget af en kvinde ligger på landevejen. Først ligner det en tragisk ulykke. Men da Helen Grace ankommer til stedet, står det klart, at hun står over for et koldblodigt mord. Men hvorfor skulle nogen ønske en elsket hustru og mor død? I en anden del af byen bliver en butiksindehaver dræbt, mens hans kunder får lov til at slippe uskadt. Men hvad ligger bag morderens valg? Hvem skal leve? Hvem skal dø? Hvem bliver den næste? Uret tikker. Hvis Helen ikke kan løse denne dødbringende gåde, vil der flyde mere blod. Men det mindste fejltrin, og det kan blive hendes eget…

Helen Grace, der nu er tilbage på Southampton Central efter sin løsladelse fra fængslet, er den første på gerningsstedet. En halsbrækkende thriller, hvis handling forløber i realtid over 24 timer. Dette er den skarpeste, mest adrenalinfyldte Helen Grace-thriller inditl nu.

 

 


Matthew Arlidge – Langt ude i skoven (Helen Grace 8)

DK Langt Ude I Skoven 30x45px

Det sidste, Tom Campbell kan huske, er, at han ligger i telt i New Forest med sin kæreste. Nu er han hjælpeløs, alene og rædselsslagen, mens en uhyggelig, formummet skikkelse jager ham gennem skoven. Da liget af Tom bliver fundet, makabert stillet til skue, tager Helen Grace sagen. Men hun når ikke ret langt, før endnu et offer forsvinder – en seriemorder er løs.

Noget dystert og dødbringende hjemsøger skoven. Det er et kapløb med tiden for Helen og hendes folk, for gerningsmanden skal fanges, før der bliver udgydt mere blod. Jagten fører Helen tilbage til den uhyggelige, dunkle skov, og denne gang slipper hun måske ikke levende fra det.

 

 

 


Matthew Arlidge – Døden skal du lide (Helen Grace 9)

DK Doden Skal Du Lide Forside Digital 30x45 1

“DU HAR EN TIME TILBAGE AT LEVE I.” Det er det eneste, der bliver sagt i telefonen. Så bliver der lagt på. Det må da være en spøg, ikke? En fejltagelse? Forkert nummer? Alt andet end den gruopvækkende sandhed … at der er nogen, der holder øje med dig og venter, parat til at tage dit liv om en time. Men hvorfor?Opgaven med at finde ud af det tilfalder en ekspert i at fange mordere: kommissær Helen Grace. Men i denne sag lader morderen hele tiden til at være et skridt foran politiet og ofrene. Uden noget motiv og uden nogen spor – uden andet end ren og skær rædsel – kan en time føles som et helt liv …

 

 

 

 


Matthew Arlidge – Blind flugt (Helen Grace novelle)

DK Blind Flugt ForsideBetjent Helen Grace er ny i politistyrken og får sin første sag, som virker åbenlys. Helen har dog på fornemmelsen, at der gemmer sig noget dystert under overfladen … men hvem vil tro en rekrut?

Den attenårige Helen Grace kommer lige fra politiskolen og er den første på gerningsstedet ved et skæbnesvangert færdselsuheld. Hendes kolleger kan ikke se noget ud over det sædvanlige og er overbevist om, at den unge mands død var en tragisk ulykke. Men Helen er ikke helt så sikker.

Hvem er det mystiske offer? Hvorfor skulle han risikere liv og lemmer for at krydse en travl motorvej? Og hvad stak han mon af fra?

En mørk hemmelighed lurer blandt Hampshires ellers så rolige marker, og Helen er fast besluttet på at afdække den.

I denne novelle opdager rekrutten Helen Grace, hvad det vil sige at være en kvinde i en mandeverden. Hun står over for umulige odds i et kapløb mod tiden om at redde sårbare liv.

Blind flugt findes kun som lyd- og e-bog.


Matthew Arlidge – Blindgyde (Helen Grace-novelle)

DK Blindgyde ForsideJodie ankommer til sit tredje børnehjem. Hun er kun femten år gammel.

Måske bliver det anderledes denne gang. Hun vil være i sikkerhed. Beskyttet.

Men sandheden er, at der ikke er nogen tilbage til at beskytte hende.

Hun må lære at forsvare sig. Og forandre sig.

Blindgyde findes kun som lyd- og e-bog.

Close