M. J. Arlidge, fra sæbeopera til thriller

Nyt i serien om Helen Grace

Bøgerne om Kommissær Helen Grace er en af de bedste thriller-serier derude, og på forlaget Jentas har vi været enormt glade for at udgive de danske oversættelser. Men den sidste i serien vi udgav, Dåseskjul (2019), endte på lidt af en cliffhanger! Vi har siddet på nåle mens vi har tænkt over, hvad der skal ske med Helen Grace, og ventetiden føles alt for lang! Den er til gengæld også snart slut, fordi i september 2020 bliver fortsættelsen udgivet – Elsker, elsker ikke.


DK Elsker Elsker Ikke Forside 30x45px.psd

Liget af en kvinde ligger på landevejen. Først ligner det en tragisk ulykke. Men da Helen Grace ankommer til stedet, står det klart, at hun står over for et koldblodigt mord. Men hvorfor skulle nogen ønske en elsket hustru og mor død? I en anden del af byen bliver en butiksindehaver dræbt, mens hans kunder får lov til at slippe uskadt. Men hvad ligger bag morderens valg? Hvem skal leve? Hvem skal dø? Hvem bliver den næste? Uret tikker. Hvis Helen ikke kan løse denne dødbringende gåde, vil der flyde mere blod. Men det mindste fejltrin, og det kan blive hendes eget…

 

Helen Grace, der nu er tilbage på Southampton Central efter sin løsladelse fra fængslet, er den første på gerningsstedet. En halsbrækkende thriller, hvis handling forløber i realtid over 24 timer. Dette er den skarpeste, mest adrenalinfyldte Helen Grace-thriller inditl nu.

“Helen Grace er tilbage i den hidtil bedste bog i serien… Bogen kommer virkelig stærkt fra start, og jeg var med det samme suget ind i plottet og den hektiske jagt på morderen.”
– Bogblogger.dk

“Jeg synes utrolig godt om en krimi, der som denne på bedste vis forener intens spænding og dramatik med psykologiske betragtninger.”
– Krimifan


M. J. Arlidge og tv-verden

Matthew Arlidge har en stærk tv-baggrund, som startede for 20 år siden, da han blev færdig på filmskole. Han blev anbefalet at søge job på en sæbeopera, da der altid er brug for folk, grunArlidgedet den travle hverdag, som findes på et sådan type sæt. Han endte med at arbejde på tv-serien EastEnders, hvor han foretog sig mange forskellige ting som producer – mest interessant er hans indflydelse på seriens historie, da der skulle meget planlægning til. Han endte også med at blive en del af skriveprocessen, da der konstant var efterarbejdring af historierne og derfor manuskripterne. Herfra lærte han om nogle af de virkemidler, som vi kan genkende i hans bøger, selv i dag – for eksempel, hvor spændende cliffhangers kan være i en serie.

Springet til bøger

Arlidge fortsatte længe i tv-verden, men han endte med at tage springet til bøger, da den første i bog i serien om Helen Grace endte med at blive en kæmpe succes. I 2017 udgav forlaget Jentas den danske oversættelse som Okker gokker. Men det havde ikke været en leg at få skrevet bogen. Arlidge skulle passe sit job som producer i dagtimerne, og i hjemmet ventede der små børn. Derfor kunne han højst afsætte en times tid om dagen til Helen Grace. Da han opdagede hvor stort et hit bogen blev, besluttede han sig for at arbejde fuldtid som forfatter. Den næste bog i serien om Helen Grace blev derfor skrevet en del hurtigere!

Skriv noget, du selv ville nyde

Arlidge går ind for, at man bør skrive noget, som man helst selv ville nyde at læse. Derfor endte han med at skrive thrillere, da det altid var den genre, han syntes havde de mest spændende bøger. For Arlidge handler bøger om at fordybe sig i en anden verden. Det handler om eskapisme – om at glemme hverdagens trummerum. Det er derfor ikke altid så vigtigt hvor autentiske bøgerne er, for det handler ikke om at gengive en faktisk forbrydelse, men om at skabe en verden, som læseren kan indleve sig i. Hvis vi gik efter autenticitet ville vi få problemer med Helen Grace, da hun efterhånden har oplevet så mange traumatiske ting, at hun uden tvivl havde gået på førtidspension, hvis hun levede i virkelighedens verden. Men det er ikke det, der er vigtigt. Det vigtige er eskapismen, som man kan få ud af historien. Vi er klar til at escape endnu engang, når Dåseskjul kommer ud!


Alle informationerne i dette indlæg er gengivet ud fra et interview med M. J. Arlidge, som findes på Youtube-kanalen Self Publishing Formula


DK Daaseskjul Forside 14x21Dåseskjul

Låst inde. Jaget vildt.
Sat fast for et mord, hun ikke har begået…

Som en af de mest højprofilerede indsatte i Holloway-fængslet kan Helen Grace ikke gemme sig. Hun har fået mange fjender i løbet af sin karriere, og nogle af dem sidder bag tremmer inden for de selv samme mure. Da en af Helens medfanger bliver fundet skamferet og myrdet i sin aflåste celle, står det klart, at morderen er en indefra.
Uret tikker for Helen, mens hun kæmper for at afsløre den person, der forsøger at få hende dømt på falske beviser, og mens antallet af døde i fængslet stadig stiger. Helen må trække på alle sine evner og instinkter for at fange seriemorderen og afdække sandheden, før morderen når frem til hende.

Find bogen på Jentas.dk!

Close