Rækkefølgen på Lee Childs serie om Jack Reacher

5 længere krimiserier du bare må læse!

Lee Child er en britisk forfatter, som er bedst kendt for sin Jack Reacher serie. Serien følger den tidligere militærpolitimand Jack Reacher og de ting han oplever, mens han rejser rundt primært i USA. Lee Child har brugt to årtier på at forfine Jack Reacher-karakteren og har opnået stor international succes på den literære krimiscene. Den succesrige serie har affødt mere end 25 romaner samt 12 noveller i serien om Reacher, to filmatiseringer med Tom Cruise i hovedrollen og en Amazon Prime Video-serie. Hele serien er udkommet på dansk, og alle bøgerne kan læses selvstændigt.


Lee Child – Falske værdier (Jack Reacher 1)

DK Falske Vaerdier ForsideDet er ikke en varm velkomst, der venter Jack Reacher, eks-militærmand, da han står af en Greyhound-bus i sydstatsbyen Margrave. Inden for kort tid arresteres han og anklages for mord.

Det eneste Jack Reacher ved med sikkerhed er, at han ikke har slået nogen ihjel. I hvert fald ikke for nylig.

Og slet ikke i Margrave.

Men politiet har øjenvidner, der placerer ham på gerningsstedet. Da det viser sig, at mordet, der er blevet begået, alligevel angår ham personligt, må han søge hjælp hos de eneste to, han kan stole på i den korrupte by. For selve byens fundament er bygget på en udspekuleret ondskab. En ondskab med rødder så dybe, at den er svær at stoppe. Men Jack Reacher har tænkt sig at prøve.

 


Lee Child – Døden nær (Jack Reacher 2)

DK Doden Naer 14x21

På en gade i Chicago støder Jack Reacher ind i en ung kvinde på krykker. Idet han stopper op for at hjælpe hende, bliver de udsat for en hårdhændet kidnapning. Pludselig er Reacher lænket sammen med kvinden og låst inde i en varevogn, som ræser tværs over USA. Reacher er nødt til at vide hvem han har med at gøre. Kidnapperne siger ingenting og hans ledsager identificerer sig udelukkende som Holly Johnson, FBI-agent. Kun gradvist finder Reacher ud af mere om hende, og selvom hun ikke kunne drømme om at bede ham om hjælp, nægter han at lade hende i stikken.
Da de når frem til deres afsides og fjendtlige destination, bliver Reacher kastet ind i en konflikt, hvor en gruppe højreorienterede militsfolk prøver at få opfyldt en række umulige krav til gengæld for udleveringen af den mystiske og smukke kvinde. For at overleve må Reacher og Holly Johnson arbejde sammen og stole på hinanden. Oppe imod håbløse odds, må de anvende mod og snedighed for at redde både deres egne liv og hundredvis af andres.

 


Lee Child – Skjult identitet (Jack Reacher 3)

DK Skjult Identitet

Den forhenværende militærpolitimand Jack Reacher har isoleret sig i Key West, hvor han bruger dagene på at udgrave svømmepøle. Her opsøges han af privatdetektiven Costello, der er på udkig efter ham. For ikke at komme i vanskeligheder undlader Reacher at afsløre sin identitet. Da han senere finder Costello myrdet, bliver han klar over, at han må se at komme væk i en fart.

Mordet på Costello igangsætter nogle spørgsmål hos Reacher: Hvem er Costellos arbejdsgiver – den gådefulde mrs. Jacob? Og hvorfor er hun så opsat på at finde ham? Samtidig i New York er en enhåndet mand ved navn Hook Hobie i gang med at lænse en forretningsmands virksomhed for alle værdier.

Efterhånden som Reacher optrevler sagen, står det klart, at der spilles med høj indsats. Han er ikke den eneste, der ønsker at finde mrs. Jacob, og hans undersøgelse af sagen viser sig at blive et spørgsmål om liv eller død. Sidst, men ikke mindst, bliver Reacher konfronteret med sin fortid, og den konfrontation bliver afgørende for hans videre skæbne.

 


Lee Child – Gæsten (Jack Reacher 4)

Forside Gaesten 30x45px

Jack Reacher er tilbage, og et hold profileringseksperter fra FBI trækker ham ind i en sag om en række uhyggelige mord. De er ikke helt sikre på, om han er den morder, de leder efter, men de er overbeviste om, at selv hvis han ikke er, så er han klog nok til at hjælpe dem med at finde den rigtige.

Den klemme, de har på den tidligere militærpolitimand, er nok til at få ham til modstræbende at samarbejde: falske anklager, som stammer fra Reachers utilsigtede indblanding i et opgør om beskyttelsespenge og en trussel mod den kvinde, han elsker.

Morderens ofre har kun én ting til fælles – de har alle rejst anklager om sexchikane mod deres overordnede i militæret, og de har alle forladt hæren efter at have vundet sagerne.

 

 


Lee Child – Fjern torden (Jack Reacher 5)

DK Fjern Torden ForsideI 5. bind af Lee Childs bestsellerserie kommer Jack Reacher i vanskeligheder i Texas.

Jack Reacher er ved at blaffe sig gennem den glohede ørken i Texas, skal ikke noget bestemt sted hen og har masser af tid til sin rådighed.

Carmen Greer er på vej ud ad den samme tosporede landevej. Reacher får et lift af de mere specielle.

Carmen har en vild historie at fortælle – om sin mand, om familiehemmeligheder og en mere end almindeligt uhyggelig hjemby. Og så har hun også en plan. Som Reacher indgår i.

Og inden solnedgang kan køreturen have kostet dem begge livet.

 

 


Lee Child – Gengæld (Jack Reacher 6)

Forside Without Fail 30x45

Jack Reacher går sine egne veje. Uden arbejde, uden ID, uden fast adresse. Men han afviser aldrig en bøn om hjælp.

Nu har en kvinde formået at opspore ham.
En kvinde med arbejde i selve hjertet af USA’s magtapparat.
Og med brug for Reacher til at hjælpe sig med sit nye arbejde.
Hendes arbejde? At beskytte USA’s vicepræsident.
Hendes problem? Nogen vil slå vicepræsidenten ihjel.

 

 

 


Lee Child – Dybt vand (Jack Reacher 7)

9788742604762

Jack Reacher lever i nuet. Uden fast adresse. Uden forpligtelser. Og med et brændende ønske om at bekæmpe uret – og gøre op med sin egen traumatiske fortid. Susan Duffy fra det amerikanske narkopoliti lever for fremtiden, vel vidende at hun har begået en forfærdelig fejl ved at sende en af sine egne kvindelige agenter ind i en dødsfælde i et skarpt bevogtet palæ i Maine. Ved hjælp af en sindrigt iscenesat plan infiltrerer Reacher et vidtforgrenet forbryderforetagendes mørke hjerte. For at redde en agent, som tiden er ved at løbe ud for, trænger Reacher ind i en kriminel bagmands fæstning ved havet. Der møder han en verden fuld af hemmeligheder og vold – og et uafsluttet mellemværende fra sin egen fortid.

 

 

 


Lee Child – Fjendeland (Jack Reacher 8)

DK The Enemy 30x45Jack Reacher. Helt. Enspænder. Soldat. Søn af en soldat. I militærpolitiet var han et af hærens helt store håb. Men i enhver politimands liv kommer der et vendepunkt. En særlig sag. En rodet, kompliceret sag med mulighed for at ødelægge en karriere. Få en ordenshåndhæver til at sige fra. Og få ham til at tvivle på ord som tapperhed, ære og pligt. En sådan sag står Jack Reacher nu overfor. Nytårsdag 1990. Berlinmuren er faldet. Verden er i forandring. Og på et lurvet hotel i North Carolina bliver en tostjernet general fundet død. Hans mappe er forsvundet. Og ingen kender indholdet af den. Kort efter har Jack Reacher fået ordre til at skaffe sig kontrol over situationen. Det lader sig bare ikke gøre. Få timer senere bliver generalens kone myrdet flere hundrede kilometer derfra. Og så begynder dominobrikkerne for alvor at vælte. Først bliver en soldat fra specialtropperne – de hårdeste af de hårde – fundet dræbt, og derefter endnu en. Som brikker i et bizart skakspil bliver højtstående militærpersoner flyttet rundt i verden. Og et sted inde i den enorme, verdensomspændende fæstning, som udgør den amerikanske hær, er Jack Reacher – den normalt urørlige efterforsker i den 110. specialenhed – ved at blive gjort til syndebuk med de værst tænkelige fjender imod sig. Men Reacher nægter at give op. I stedet begynder han at udkæmpe en ny slags krig. Og tager en ung, kvindelig løjtnant med sig på en livsfarlig jagt fra de skumle hjørner af en afsides militærforlægning til små gader i Paris til et opgør med en fjende, han ikke engang var klar over, at han havde. Da Reachers franske mor ligger for døden – og afslører en sidste, forbløffende hemmelighed for sin søn – tvinger det ham til at sætte spørgsmålstegn ved alle sine hidtidige forestillinger … om sin familie, sin karriere, sin loyalitet – og om sig selv. For denne søn af en soldat er på vej ind i mørket, hvor han vil møde et kompliceret drama af desperat begær og voldelig død – og en mere skræmmende, spidsfindig og forræderisk sammensværgelse, end nogen kunne have forudset.


Lee Child – Skudsikker (Jack Reacher 9)

DK 09 Skudsikker Forside

Seks skud. Fem døde. En by i det centrale USA gribes af rædsel. Men blot få timer senere har politiet opklaret sagen til bunds. Med en enkelt undtagelse. Den anklagede hævder selv, at man har fanget den forkerte. Derefter beder han om at få hentet Jack Reacher. Og ganske rigtigt, den tidligere efterforsker i militærpolitiet er på vej fra sin helt særlige verden – uden telefon, uden fast adresse og uden forpligtelser. I Lee Childs overrumplende nye thriller kommer Reachers ankomst til at ændre alt – ved en sag, der viser sig at være helt anderledes end først antaget, for personer med overraskende indbyrdes forbindelser, og i forbindelse med en morder, der en enkelt gang ramte ved siden af – og dermed har givet Jack Reacher en enkelt chance for at nå frem til sandheden.

Skytten havde taget opstilling i et parkeringshus under tredive meter væk – og for en tidligere erfaren snigskytte i militæret som James Barr svarer det til at skyde på klos hold. Hans ofre var det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Men hvorfor vil Barr have Reacher på sin side? Der er ellers gode grunde til, at Reacher burde være det sidste menneske i verden, Barr havde lyst til at se. Men da Reacher hører Barrs egen forklaring, forstår han årsagen. Og så eksploderer en tilsyneladende vandtæt sag. Snart arbejder Reacher sammen med en ung forsvarsadvokat, hvis far er den lokale anklager og har en eksplosiv hemmelighed i baghånden. Som det meste andet i Reachers liv viser også sagen her sig at være en kompliceret kampplads. Men som altid er det i kamp, at Reacher er bedst.

Ved at holde sig i baggrunden og gå metodisk frem kommer Reacher tættere og tættere på den usynlige fjende, der trækker i snorene. Og kun ved at forstå hans skrupelløshed og respektere hans intelligens vil Reacher kunne bringe ham til fald – for så at give igen et skud ad gangen …


Lee Child – Flugtveje (Jack Reacher 10)

DK 10 Flugtveje Forside 30x45 1

I Lee Childs forbløffende nye thriller bemærker den tidligere militærpolitimand Jack Reacher mere end de fleste – og bliver netop af den grund kastet ud i en farlig konfliktsituation, der er tæt på at eksplodere mellem hænderne på ham. For den eneste måde at finde frem til sandheden på – og redde to uskyldige menneskers liv – er ved at gøre det på den hårde måde. Som også er Reachers foretrukne …

Jack Reacher var alene, som han bedst kunne lide det, og i færd med at indånde den varme, elektriske nattestemning i New York City, da han så en mand gå over gaden til en parkeret Mercedes og køre væk i den. I bilen lå en million dollar i løsepenge. Og Edward Lane, som har betalt dem, er parat til at betale endnu mere for at få sin familie tilbage. Lane driver en dybt ulovlig lejesoldatvirksomhed. Han vil bruge ubegrænsede midler og alle tænkelige redskaber for at finde sin smukke kone og sit barn. Og derefter slippe Jack Reacher løs – da Reacher er den bedste menneskejæger i verden

På sporet af en ondsindet kidnapper begynder Reacher at opdage grusomme hemmeligheder i sin arbejdsgivers fortid … og et rædselsvækkende drama midt under en modbydelig, lille krig. Det begynder at gå op for ham, at Edward Lane har noget at skjule. Noget beskidt. Noget stort. Men Reacher ved også, at han allerede er alt for dybt involveret til at standse.

Jack Reacher nr 10, The Hard Way, er tidligere udgivet med titlen Koldt og kontant. Flugtveje er en ny oversættelse fra Jentas.


Lee Child – Korpsånd (Jack Reacher 11)

DK 11 Korpsaand 30x45 DigitalFra en helikopter højt over den øde californiske ørken bliver en mand kastet ud i natten … I Chicago erfarer en kvinde, at et elitehold af tidlige militære efterforskere er ved at blive udslettet en efter en … Og på gaden i Portland bliver Jack Reacher – soldat, politimand, helt – revet ud af sin strejfertilværelse af en kodebesked, som kun ganske få andre ville kunne forstå. Lige fra de første chokerende optrin i Lee Childs højenergiske nye roman bliver Jack Reacher sendt som en kniv i hjertet på en sammensværgelse, der slår hans gamle venner ihjel – og er på vej mod noget endnu værre.

Ti år efter at have forladt militæret ejer Reacher ikke andet end et hævekort og det tøj, han går og står i – ingen telefon, ingen forpligtelser og ingen fast adresse. Men nu har en kvinde fra hans gamle enhed præsteret det umulige. Fra Chicago finder Frances Neagley frem til Reacher ved at bruge et signal, som kun de otte medlemmer af deres gamle elitehold af militære efterforskere kender. Hun har en gruopvækkende historie at berette – en mand, de begge har tjent sammen med, er blevet brutalt dræbt. Snart genforenes Reacher med de overlevende fra sit gamle hold og skal forsøge både at vække de levende, begrave de døde og skabe sammenhæng i et mysterium, der dag for dag kun bliver mørkere. Jo dybere de graver, desto flere ubekendte faktorer viser der sig at være, for eksempel at to andre kammerater pludselig er forsvundet – og at sporet både fører til neonlyset i Las Vegas og den internationale terrorismes skyggeverden.

Her og nu kan Reacher ikke gøre andet end at reagere. På hver eneste lyd. Hver eneste mistanke. Hver eneste lugt og hver eneste situation. Derefter vil han stole på de mennesker, han engang har betroet sit liv – og trænge helt til bunds i begivenhederne. For når nogen i en verden fuld af ulykker og problemer forsøger at gøre det af med Jack Reacher og hans hold, må de også hellere være forberedt på det, der venter dem …

Jack Reacher nr 11, Bad Luck and Trouble, er tidligere udgivet med titlen Sort uheld. Korpsånd er en ny oversættelse fra Jentas.


Lee Child – Intet at tabe (Jack Reacher 12)

DK 12 Intet At Tabe ForsideTo afsides byer i Colorado: Hope og Despair. Imellem dem tyve kilometer øde landevej. Jack Reacher vender aldrig om. Det ligger ikke i hans natur. Han skal bare have en kop kaffe. I stedet får han store problemer. I Lee Childs medrivende nye roman går Reacher – en mand uden frygt, uden illusioner, og med intet at tabe – i krig mod en by, der ikke blot vil af med ham, men også se ham død.

Det var ikke ligefrem den velkomst, Reacher havde forventet. Han var bare på gennemrejse og passede sig selv. Men få minutter efter hans ankomst ligger en hjælpebetjent på hospitalet, mens Reacher selv er tilbage i Hope og ved at etablere et brohoved mod Despair, hvor et enormt, afspærret industrianlæg har gang i aktiviteter, det ikke er meningen at lade nogen få at se … hvor et lille fly letter hver aften og vender tilbage igen syv timer senere … hvor en garnison bemandet med veltrænede og velbevæbnede militærpolitifolk – den samme slags soldater, Reacher engang havde kommandoen over – holder vagt og venter … og frem for alt hvor to unge mænd er forsvundet, mens to skræmte unge kvinder venter og håber på at få dem tilbage.

Sammen med en smuk politibetjent, der til daglig holder diskret styr på Hope, går Reacher i kamp mod Despair – mod de hjælpebetjente, der prøver at knække ham, og mod den rigmand, der prøver at skræmme ham – mens han gradvis begynder at få hul på hemmelighederne og afsløre den rædselsvækkende forbindelse til en fjern krig, hvor tusindvis af amerikanere bliver slået ihjel.

I en konfrontation mellem en by og dens ejer og mellem Reacher og hans samvittighed må nogen eller noget give efter. Og Reacher giver sig aldrig så meget som en centimeter.


Lee Child – Blodig alvor (Jack Reacher 13)

DK 13 Blodigt Alvor ForsideNew York City. Klokken to om natten. Et undergrundstog er på vej nordpå. I en af vognene sidder Jack Reacher og fem andre passagerer. De fire af dem er helt okay. Det er den femte ikke.

I løbet af de næste intense sekunder træffer Reacher et valg og udløser derigennem en heftig række begivenheder i dette rå, medrivende spændingsmesterværk fra New York Times-bestsellerforfatteren Lee Child.

Den femte passager var Susan Mark. Hun var ensom, ikke på talefod med sin søn og en stor gåde. Sammen med en politikvinde og en hoben uudgrundelige forbundsansatte prøver Reacher at finde frem til, hvor dyb en afgrund Susan Mark egentlig var endt i, hvor mange liv der allerede var blevet ødelagt, og hvilke farer der her og nu truer ham selv.

For et labyrintisk kapløb er begyndt hen ad Manhattans gader, hvor brutale og kompetente soldater på alle sider fører skyggekrig. Susan Marks ordinære lille tilværelse var afgørende for adskillige andre i både Washington, Californien og Afghanistan … en tidligere ansat i Delta Force, der nu er opstillet til det amerikanske senat, en smuk ung kvinde med en utrolig forhistorie og en hærskare af andre, som kun har en ting til fælles: De lyver alle sammen over for Reacher. Lidt. Eller meget. Eller måske lige akkurat nok til at få ham dræbt.

I en roman, der hamrer den ene hårfine overraskelse på bordet efter den anden, slipper Lee Child en spændingsfortælling løs med spændvidde over flere årtier og tænderne dybt begravet i den amerikanske sjæl … og for Jack Reacher, som ikke stoler på nogen og foretrækker det sådan, er det et mysterium, der kun kan besvares ved langt om længe at stå ansigt til ansigt med sin værste fjende.

Jack Reacher nr 13, Gone Tomorrow, er tidligere udgivet med titlen Jaget vildt. Blodig alvor er en ny oversættelse fra Jentas.


Lee Child – 61 timer (Jack Reacher 14)

61 Timer Web BogportalenEn bus forulykker i en voldsom snestorm, og Jack Reacher havner midt i en dødelig strid. I den nærliggende by Bolton, South Dakota, holder en enkelt kvinde fast på at tale retfærdighedens sag, selvom stærke kræfter truer med at skaffe hende af vejen. Hvis hun skal leve længe nok til at vidne, får hun brug for hjælp, for en morder er på vej til Bolton, en iskold og effektiv skytte, der aldrig misser sit mål.

Reachers egentlige plan var at blive på farten. Men de næste 61 timer ændrer alt.

Et hemmeligstemplet underjordisk militæranlæg fra den kolde krig er centrum for en sag, der sætter ham på en prøve ud over det sædvanlige. Hemmelighederne er mere dødbringende, og hans fjender stærkere, end han nogen sinde kunne forestille sig – men det samme er den kvinde, han sætter sit liv på spil for at redde.

 

 


Lee Child – Værd at dø for (Jack Reacher 15)

DK Vaerd At Do For 1400x2146Der er dødbringende problemer i bondelandet Nebraska … og Jack Reacher havner midt i dem. Først lægger han sig ud med familien Duncan, en lokal klan, der har skræmt en hel egn til underkastelse. Men det er en gammel, uløst sag om et forsvundet barn, der for alvor fanger Reacher.

Familien Duncan vil af med Reacher – og det er ikke kun hemmeligheder fra fortiden, de forsøger at skjule. For deres egen farlighed til trods er de blot det nederste led i en vidtforgrenet forbryderisk fødekæde.

Det ville give meget mere mening for Reacher at styre fri af de massive problemer, hans indblanding vil medføre.

Men det er umuligt for ham.

 


Lee Child – Syndebuk (Jack Reacher 16)

DK 16 Syndebuk Forside EpubAlting begynder et sted … og for den militære elitepolitimand Jack Reacher var stedet Carter Crossing i Mississippi, helt tilbage i 1997. En afsides jernbane. Et gerningssted. Et røgslør.

En ung kvinde er død, og bevismaterialet peger entydigt på en soldat fra en nærliggende militærbase. Soldaten har imidlertid magtfulde venner i Washington.

Reacher bliver beordret til at gå undercover – for at finde ud af så meget som overhovedet muligt, holde snor i det lokale politi og derefter forsvinde. Reacher er en glimrende soldat. Men efter at være nået frem til Carter Crossing opdager han lag, som ingen havde forestillet sig, og efterforskningen løber hurtigt løbsk.

Den lokale sherif, Elizabeth Deveraux, er ude efter retfærdighed – og har smag for hemmelighedskræmmeri. Uden at være helt sikre på at kunne stole på hinanden slår Reacher og Deveraux sig modstræbende sammen. Reacher arbejder på at afdække sandheden, mens andre prøver at begrave den for altid. Sammensværgelsen bag truer med at ryste ham i troen på sin mission og forvandle ham til en mand, man børe være bange for.

Den uophørligt medrivende Syndebuk kan kun være skrevet af New York Times-bestselleren Lee Child, og fører os tilbage på begyndelsen af sagaen om Jack Reacher, en spændingsroman der fører Reacher – og læseren – helt ud til kanten … og længere endnu.

Jack Reacher nr 16, The Affair, er tidligere udgivet med titlen En dyr affære. Syndebuk er en ny oversættelse fra Jentas.


Lee Child – Den rette mand (Jack Reacher 17)

Den Rette Mand 1400pxFire mennesker sidder i en bil på vej gennem Midtvesten med kurs mod Chicago. Én mand kører, med øjnene på vejen. En anden sidder ved siden af ham og fortæller historier, der ikke hænger sammen. Og en kvinde på bagsædet, stille og bekymret. Ved siden af hende sidder en enorm fyr med brækket næse, der har blaffet sig til et lift østpå.

Ikke langt bag dem ligger en mand stukket ihjel i en gammel pumpestation. Han blev set gå derind sammen med to andre, men kom aldrig ud igen. Alt tyder på en likvidering, knivdrabet er professionelt udført, og mordene er som sunket i jorden. Politiet er på stedet i løbet af få minutter, og kort efter ankommer FBI, fulgt af to andre statslige enheder.

Sagen har højeste bevågenhed hos alle instanser, men ingen vil røbe hvorfor, eller hvem den dræbte er. Det eneste, Reacher ønskede sig, var et lift mod Virginia.

Men intet er, hvad det ser ud til, og han opdager snart, at han befinder sig midt i et omfattende komplot, der gør ham til en trussel – for begge sider på samme tid.

 


Lee Child – Ingen vej tilbage (Jack Reacher 18)

DK Ingen Vej Tilbage WebJack Reacher når omsider hele vejen fra det sneklædte South Dakota til sit bestemmelsessted i det nordøstlige Virginia, nær Washington D.C.: hovedkvarteret for militærpolitiets 110. specialenhed, hans tidligere arbejdsplads. Den gamle stenbygning er det tætteste på et hjem, han nogensinde har haft. Reacher har rejst den lange vej for at møde enhedens nye kommadoofficer, major Susan Turner, hvis dragende stemme han kun kender fra telefonen. Men det er ikke major Turner, der sidder ved kommandoofficerens skrivebord. I stedet bliver Reacher mødt med en seksten år gammel mordanklage og en tvungen genindkaldelse til hæren. Reacher er ikke den, der stikker af, når det hele brænder på, så han sætter alt ind på at finde Turner og rense sit eget navn, skarpt forfulgt af hæren, FBI, det lokale politi og fire uidentificerede bøller. Under den hæsblæsende jagt på sandheden og retfærdighed bliver Reacher i den grad sat på prøve og tvinges til at stille spørgsmål ved, hvem han er, hvad han har gjort, og om det ubundne liv på landevejen er det eneste rigtige.

 


Lee Child – Rent personligt (Jack Reacher 19)

DK Rent Personligt 1400px PublizonJack Reacher går sine egne veje, men må sande, at militæret aldrig forlader én fuldstændigt, ikke for altid. Det lykkes en særlig enhed at spore ham, og snart befinder han sig i tjeneste igen. En snigskytte har forsøgt at ramme den franske præsident under en tale i Paris. På tretten hundrede meters afstand. Og kuglen var amerikansk. Kun ganske få skytter i verden ville kunne skyde på så lang afstand med selvtillid nok til at ramme, og en af dem er John Kott, en tidligere militærskytte. Og Reacher er manden, der kan finde ham. Teorien er, at attentatet mod den franske præsident kun var en prøve forud for det forestående G8-topmøde i London. Mod sin vilje bliver Reacher sat sammen med Casey Nice, en ung CIA-agent, og sammen tager de over Atlanten med det ene mål at finde Kott, før han får ram på en af verdens øverste ledere. Men det bliver langtfra nemt. En nådesløs, lokal bande har slået ring om Kott forud for topmødet, og Reacher og Nice må tage alle midler i brug for at komme på nært hold af ham. Aldrig har der været mere på spil for Reacher, for denne gang er det rent personligt.

 


Lee Child – Hårdt prøvet (Jack Reacher 20)

DK Hårdt Prøvet 1400x2100Jack Reacher har ingen videre planer og masser af tid, så da et afsides trinbræt med det pudsige navn Mother’s Rest fanger hans interesse, godt gemt af vejen mellem endeløse hvedemarker, virker det som et fint sted at gøre ophold i en dags tid. Reacher forventer at finde et ensomt mindesmærke fra nybyggertiden, men i stedet bliver han mødt af et lille bysamfund fuld af tilknappede og vagtsomme mennesker og en bekymret kvinde, den tidligere FBI-agent Michelle Chang, der leder efter en kollega, som er forsvundet sporløst under en privat efterforskning på stedet. Reacher fatter sympati for Chang, og hans endagsophold udvikler sig hurtigt til en hæsblæsende jagt efter sandheden, der fører dem fra Los Angeles til Phoenix og ned i de dunkleste afkroge af internettet, det dybe net, og tilbage til Mother’s Rest, hvor de konfronteres med den mørkeste side af menneskeheden.

 

 


Lee Child – Lærepenge (Jack Reacher 21)

DK Laerepenge Forside

Året er 1996, og Reacher er stadig i hæren. Om formiddagen giver de ham en medalje, og om eftermiddagen sender de ham tilbage på skolebænken. Om aftenen befinder han sig under radaren. Ude af øje, ude af sind.
Der sidder også to andre i skolestuen – en agent fra FBI og en analytiker fra CIA. De er begge fremragende til deres fag, har lige gennemført en stor mission og undrer sig over, hvorfor fanden de er der. Så finder de ud af det: En sovende terrorcelle i Hamburg har fået uventet besøg – en saudiarabisk kurer med brug for et sikkert sted at opholde sig, mens han venter på at skulle mødes med en ukendt kontakt. En meddeler for CIA i cellen har overhørt kureren hviske en skræmmende besked: ”Amerikaneren forlanger ét hundrede millioner dollars.” For hvad? Og af hvem? Reacher og hans to nye venner bliver beordret til at finde amerikaneren. Ordren udgår fra højeste instans, og de kan få al den hjælp, de har brug for. Reacher rekrutterer sergent Neagley, den bedste soldat han kender, og sammen tager de til Hamburg på en mission, der kræver både diplomatisk takt og uortodokse metoder. Hvis de ikke fanger deres mand i tide, står verden over for et terrorangreb af hidtil uset omfang, og Reacher må gøre alt i sin magt for at afværge det.


Lee Child – Under dække (Jack Reacher 22)

DK Under Daekke

Reacher går rundt i en lille by i Wisconsin, da han i vinduet i en pantelånerbutik får øje på en eksamensring: West Point 2005. Et hårdt år at blive færdig på militærakademiet: Irak og derefter Afghanistan. Det er en lille ring, der er lavet til en kvinde, og på indersiden står hendes initialer indgraveret. Reacher undrer sig over, hvilke omstændigheder der kan have fået hende til at skille sig af med noget, hun har været fire hårde år om at gøre sig fortjent til. Han beslutter sig for at finde ud af det. Og finde frem til kvinden. Og give hende ringen tilbage. Hvorfor ikke?
Dermed begynder en sindsoprivende rejse, som bringer Reacher gennem den nordlige del af Midtvesten fra en skummel bar i den grimme ende af den lille by til et forblæst vejkryds langt fra alting, alt imens han møder bikere, politifolk, svindlere, gangsterhåndlangere og en privatefterforsker, der har specialiseret sig i savnede personer og går med jakke og slips midt ude i ødemarken i Wyoming.
Jo dybere Reacher graver, og jo mere han finder ud af, desto farligere bliver det også. Ringen viser sig kun at have været et lille led i en langt mørkere kæde. Stærke kræfter viser sig at dække over en kæmpestor, kriminel operation. Visse ting bør man ikke komme på tværs af. Men det gælder også Reacher.


Lee Child – Bytteleg (Jack Reacher 23)

DK Bytteleg 1400px

Jack Reacher stiller sig ud på kørebanen og stikker tommelfingeren frem. Hans plan er at følge efter solen på en storslået rejse gennem USA fra Maine til Californien. Han når bare ikke ret langt. På en landevej dybt inde i New Englands skove ser han et vejskilt pege i retning af et sted, han aldrig har været: sin fars fødeby. Hvad betyder en dag fra eller til? Tænker han og vælger at tage en omvej.
Et andet sted i det øde område bryder en bil sammen. To unge canadiere var på vej til New York City for at sælge en skat. Nu er de strandet på et ensomt beliggende motel langt fra alfarvej. Ejerne virker nærmest overvenlige. Stedet er mærkeligt, men der er ikke andre muligheder.
Næste morgen forhører Reacher sig på det lokale arkiv om sin families gamle hjem. Han får at vide, at der aldrig har boet nogen ved navn Reacher i byen. Han har altid været klar over, at hans far var rejst derfra uden nogensinde at vende tilbage, men nu begynder Reacher for alvor at undre sig: Har han overhovedet været der?
Mens Reacher forsøger at komme til bunds i sin fars liv, og canadierne viser sig at være i livsfare, begynder flere forskellige historier at løbe sammen. Det fører Reacher frem til en chokerende opdagelse: Nutiden kan være barsk nok, men fortiden er heller ikke nødvendigvis særlig langt væk – og kan være dødbringende.


Lee Child – Uden varsel (Jack Reacher 24)

DK Uden Varsel 14x21

24. bog i serien om actionhelten Jack Reacher. I en navnløs storby kæmper to skånselsløse gangster­bander om magten, en albansk og en ukrainsk. De havde bare ikke forventet at se Jack Reacher dukke op i området.Reacher er vant til at observere. Han befinder sig i en Greyhoundbus, hvor han ser en gammel mand sidde og sove med en kuvert fuld af penge stikkende op af lommen. Det har en anden passager også bemærket … og har tydeligvis tænkt sig at blive rig i en fart.Da røveren går i aktion, griber Reacher ind. Den gamle mand er taknemlig, men afviser alligevel Reachers tilbud om at følge ham hjem. Han er skrøbelig, bange og tydeligvis i meget store vanskeligheder. Hvilken klemme kan banderne dog have på den gamle mand? Vil Reacher bare holde afstand og lade tingene udvikle sig til det værre? Eller vil han kunne vende situationen til alles fordel?”Universet består af tilfældigheder,” sagde Reacher. ”En sjælden gang udvikler tingene sig uden varsel bare helt rigtigt.”Sandsynligheden for det er større med Reacher i nærheden. Det er i hvert fald helt sikkert.

 


Lee Child – Vagtposten (Jack Reacher 25)

DK  Vagtposten 30x4525. bog i serien om actionhelten Jack Reacher. Reacher har som sædvanlig ubegrænset tid og ingen særlige steder at skulle hen. En morgen havner han i en by i nærheden af Pleasantville, Tennessee. Der er bare intet behageligt ved stedet. Ved højlys dag ser Reacher en intetanende mand på vej ind i et baghold. De er fire mod en, så Reacher griber ind med sin karakteristiske måde at løse konflikter på. Manden, han har reddet, er den stilfærdige it-chef Rusty Rutherford, der for nylig er blevet fyret i forbindelse med, at et cyberangreb har blokeret byens netværk, registre, oplysninger … og hemmeligheder. Rutherford er kun interesseret i at holde lav profil, fremstå uskyldig og få renset sit navn. Reacher tænker sit. Der er mere i historien end som så. Rutherfords overfaldsmænd er del af noget alvorligt og livsfarligt, som omfatter både en konspiration, en afledningsmanøvre og mord – og det hele kredser om en undselig lille fyr med kaffepletter på trøjen og ingen anelse om, hvad han er oppe mod. Regel nummer et: Ved man ikke, hvad man er kommet ud i, er det om at have Reacher ved sin side.

 


Lee Child – Hellere død (Jack Reacher 26)

DK 26 Hellere Doed 30x4526. bog i serien om actionhelten Jack Reacher. Reacher viger aldrig tilbage for et problem. Og lige straks møder han et stort ét på en mennesketom vej i Arizona. En jeep er kørt direkte ind i det eneste træ i miles omkreds, og under den nådesløse ørkensol er intet, hvad det ser ud til at være. Få minutter efter er Reacher på vej ind i den nærliggende flække af en grænseby, som har kendt bedre dage. Ved siden af sig har han den tidligere soldat og nuværende FBI-agent Michaela Fenton, der forsøger at finde sin tvillingebror. Han er muligvis kommet i selskab med nogle farlige personer. Som Reacher meget vel kan få brug for at aflægge besøg. Deres leder har sat sig tungt på byen. Blot for at komme til at møde den mystiske Dendoncker må Reacher gøre det umulige. At få svar på sine spørgsmål bliver endnu vanskeligere for ham. På dette fjendtlige og øde sted vil visse mennesker hellere dø end at afsløre deres hemmeligheder. Men hvis man har Reacher efter sig, kan døden også være at foretrække.

 

 


Lee Child & Andre Child – Ingen plan B (Jack reacher 27)

DK 27 Ingen Plan B Ebook Web27. bog i serien om actionhelten Jack Reacher.

Når man er Jack Reacher, er sandheden altid værd at rejse langt for.

Gerrardsville, Colorado. Én tragisk hændelse. To øjenvidner. To modstridende beskrivelser. Det ene vidne ser en kvinde kaste sig ud foran en bus – det er tydeligvis selvmord. Det andet vidne er Jack Reacher. Og han ser, hvad der i virkeligheden sker – en mand i grå hættetrøje og jeans, hurtig og tyst som en skygge, skubber offeret i døden for derefter at tage hendes taske og komme væk.

Reacher følger efter morderen uden at vide, at der ikke er tale om en tilfældig voldshandling. Det er en del af noget meget større … En lyssky, hemmelig sammensværgelse med korrupte magthavere, der er viklet ind i en plan så kompliceret, at der ikke er plads til at begå fejl. Hvis der bliver begået blot et eneste fejltrin, skal truslen fjernes hurtigt og én gang for alle.

For når truslen er Reacher, er der ingen plan B . . .


Lee Child – Intet mellemnavn (Jack Reacher noveller)

DK Intet Mellemnavn 14x21Intet mellemnavn samler for første gang alle Lee Childs 12 noveller om actionhelten Jack Reacher. Novellerne i ’Intet mellemnavn’ følger Reacher både som teenager og voksen, fra hans første møde med kriminalitet og hans karriere i militæret, til den ensomme vandrer vi alle kender og elsker. Intet mellemnavn giver således den dedikerede læser et indblik i, hvad der har gjort Reacher til den retfærdighedssøgende ildsjæl, som uddeler øretæver og knuser hjerter på sin vej.

 

 

 

 

 


Bøgerne om Jack Reacher kan købes på Jentas.dk.

 

Close